Friss topikok

Canon EOS gépek - itthon, és Amerikában

2008.06.16. 13:59 | 1 komment

Üdvözlök Mindenkit!

Jó tudni, hogy Amerikában sokszor jelenősen olcsóbban beszerezhetők a digicam-ek, mint itthon - de a Canon dSLR sorozatnak odakint más a neve, mint itthon! Segítünk eligazodni.

A Canon (nyilván a különböző kultúrákat átfogó, finomhangolt marketigje miatt) más néven árulja ugyanazon portékáit Európában, Amerikában és Japánban. Ha tehát itthon kinézted Magadnak, és külföldről szeretnéd megvenni, használd ezt a táblázatot:

Európa / ÁzsiaÉszak-AmerikaJapán 
Canon EOS 300DCanon Digital RebelCanon EOS Kiss Digital(6 megapixel)
Canon EOS 350DCanon Digital Rebel XTCanon EOS Kiss n Digital(8 megapixel)
Canon EOS 400DCanon Digital Rebel XTiCanon EOS Kiss Digital X(10 megapixel)
Canon EOS 1000DCanon Digital Rebel XSCanon EOS Kiss F(10 megapixel)
Canon EOS 450DCanon Digital Rebel XSiCanon EOS Kiss Digital X2(12 megapixel)

A közkedvelt (és nemegyszer olcsó) vásárlási helyek közé elsősorban az eBay tartozik. Ám a magyarországi postázás igen problémás lehet, 2 okból:
(1) Az eladók nem szeretik hozzánk küldeni portékáikat, mert az amerikai határon túl nem tudják követni a csomag útját (vagy ha igen, az sokkal drágább, tehát nekünk sem éri meg),
(2) és a magyar posta megbízhatósága — enyhén szólva — gyengécske.

Külföldi licitálás, vásárlás előtt mindig olvassunk végig mindent az oldalon, hogy postáznak-e magyar címre. A licitet ugyanis simán elfogadja a rendszer, de ha nyersz, és kiderül, hogy nem vagy jogosult, az további problémákat vet fel!

Fontos tudni, hogy "elveszett" áru esetén az eBay (és társa, a PayPal fizetőrendszer) ilyenkor a vásárló érdekeit védi, tehát vitás esetben, ha meggyőzően tudjuk igazolni, hogy sosem kaptuk meg a csomagot, az eladó visszafizeti a termék befizetett árát (mínusz postaköltség).

Mivel ezzel a vevői oldalon csúnyán vissza is lehet élni, ezért is érthető, hogy sok — jó árú! — eBay eladó nem hajlandó Magyarországra (sem) postázni.

Amennyiben mégis megpróbálkoznánk vele, és az eladó elküldi Magyarországra a nagy értékű csomagot, a következőket tartsuk szem előtt:

(1) NE otthoni címet adjunk meg, hanem cégest/irodait. Legyen minél több "tanúnk", ha nem jött semmi.
(2) MINDENT rögzítsünk/rögzíttessünk írásban (elektronikusan, az eBay-en) az eladóval, utólag ugyanis jól jöhet. Kérdezzünk rá, hogy mikor lett elküldve a csomag, kérdezzünk rá, hogy van-e nyomkövetés (tracking number), s ha nem jött meg a csomag, kérdezzünk rá, hogy pontosan milyen címre küldte el.
(3) Ha nem jött meg a csomag egy-másfél hónapon belül, előbb nála panaszkodjunk. Ha ragaszkodik hozzá, akkor mehet a "dispute" — és ekkor nagyon jól jöhet, hogy minden írásban van.

A bejegyzés trackback címe:

https://canon-klub.blog.hu/api/trackback/id/tr97523681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anno Blogger 2010.06.12. 17:23:32

Sziasztok!

Szeretnék ajánlani egy érdekes szolgáltatást, gondolom itt a helye, biztos nálatok is előfordult már, hogy egy CD-t, DVD-t, vagy csak egy fan pólót akartatok rendelni a neten, de nem lehetett kérni a Magyarországi szállítást, mert ide le volt tiltva. Köszönhető ez annak, hogy a k.rv. postások mindent ellopnak, azt amerikai bolt meg újra küldi az ellopott dolgot, mert vásárlóbarát! Csak ez hosszú távon nem éri meg neki.

Így az Egyesült Államokbeli vásárlásoknál én eddig mindig a www.viaddress.com ingyenes csomagtovábbítási rendszerét használtam, és teljesen meg vagyok elégedve vele. Eddig mindig bevált, használtam már az http://www.amazom.com-nál és az http://www.ebay.com-nál is.

A regisztráció ingyenes a www.viaddress.com oldalon. Ezután kapunk egy személyes USA-beli címet, amit használhatunk bármely USA-beli kereskedőnél történő vásárlás során, a Viaddress továbbküldi a csomagot a mi országunkba.

Ha az amerikai kereskedő nem fogadná el a nemzetközi, vagy a magyarországi bankkártyákat, akkor a Viaddress megvásárolja helyettünk az árut külön díj nélkül, majd elküldi nekünk. Nekünk csak az áru értékét és a szállítási költséget kell fizetnünk.

Remélem nem számít reklámnak, csak tele volt a hócipőm, hogy egy csomó helyen nem fogadják el Magyarországot célállomásnak.
süti beállítások módosítása